FB
WELCOME
TO THE WORLD
OF TASTE.
scroll down

ZAPLECZE KULINARNE

Kulinaria Młyńska12 okazują się być znakomitym dopełnieniem biznesowego charakteru budynku. Restauracja The Time Concept by Mielżyński będąca sercem kamienicy to nie tylko potrawy, ale i selekcja wyjątkowych win. Dopełnieniem tego miejsca okazują się być Ground Winery, Cigar Room & Whisky Bar oraz rodzące się właśnie Studio Kulinarne Deck12.



The TIME

THE TIME jest miejscem, które inspiruje stylem, atmosferą oraz pasją do smaku. Jesteśmy restauracją, w której przy wspólnym stole spotykają się partnerzy biznesowi, rodziny i znajomi, delektując się urodą śródziemnomorskich potraw wzbogaconych regionalnymi nutami. Szef kuchni, Roman Kosmalski, z wyjątkowym wyczuciem ubiera klasykę, w nowoczesną formę.

Na życzenie naszych Gości, organizujemy przyjęcia biznesowe, okolicznościowe 
oraz bankiety.

THE TIME- rodzi się legenda.

Przejdź do strony restauracji
Kantyna

Kantyna to miejsce, w którym Goście mają możliwość zjeść lunch w biegu. Połączenie bufetowej formy serwowania potraw z najwyższą jakością produktów, okazuje się tworzyć nowy standard w swojej kategorii. Nad doborem receptur oraz jakością dań, czuwa tutaj sam Roman Kosmalski- Executive Chef restauracji The Time.

Dowiedz się więcej

Whisky Bar & Cigar Room stanowi przełom w poszukiwaniu odpowiedniego otoczenia dla kameralnych spotkań biznesowych. Klimatyczne wnętrze, selekcja wytrawnych alkoholi oraz najlepszych cygar pozwalają nazwać to miejsce salonem spotkań.

Dowiedz się więcej

Deck12 to sky bar z widokiem na panoramę Poznania, który wiosną i latem staje się wyjątkową strefą chillout'u. Tym co okazuje się być jednak jego najważniejszą częścią 
jest studio kulinarne Deck12 by Gaggenau - prestiżowe miejsce spotkań dla miłośników sztuki kulinarnej.

Dowiedz się więcej

W piwniczce restauracji The Time Concept by Mielżyński znajduje się Ground Winery, w której znajdą Państwo przeszło 150 etykiet wina z różnych zakątków świata. W miejscu tym, mają Państwo okazję nie tylko zakupić wina z pomocą sommeliera, ale i zorganizować wyjątkowe, kameralne przyjęcie dla swoich Gości.

Dowiedz się więcej

Executive Chef Roman Kosmalski: swoją pasję do gotowania zaczął przekuwać w profesję w wieku 21 lat, kiedy to wyjechał do Wielkiej Brytanii. Zaledwie po 3 miesiącach pracy, otrzymał miano Szefa Kuchni w jednej z niewielkich restauracyjek, co zaowocowało dynamicznym rozwojem jego kariery jako kucharza w nadmorskich rejonach Anglii. Po powrocie do Polski, objął stanowiska Zastępcy, a wkrótce Szefa Kuchni poznańskiej Zagrody Bamberskiej.

Podczas przeszło 4 lat jego pracy, restauracja ta nie tylko rozkwitła pod względem kulinarnym, ale i zaczęła przyciągać do siebie tłumy Gości. Kolejnym etapem dla Romana, był czterogwiazdkowy Ilonn Hotel wraz z powstającą wówczas (2013r.) restauracją Gusto Food & Wine, która wkrótce rozrosła się o koncept Catering + by Gusto. Połączenie smaków śródziemnomorskich z produktami regionalnymi, stało się poznańską wizytówką kucharza.

W 2016 roku otwarte zostały kolejne obiekty należące do rodziny marek Ilonn: Ilonn Boutique Limanowskiego z restauracją NOON oraz Młyńska12 z restauracją The Time. Obecnie, Roman Kosmalski pełniąć funkcję Executive Chef wszystkich trzech restauracji, kreuje nie tylko smak, ale i estetykę potraw, sprawując jednocześnie bezpośrednią pieczę nad jakością wykorzystywanych produktów.

koperta
Kalendarz wydarzeń
Kalendarz wydarzeń
Wszystkie |