Liczne podróże po regionach winiarskich, degustacje w winnicach, obserwacja procesu produkcji wina, sprawiły, że powstało miejsce wypełnione pasją i miłością do wina oraz dobrego smaku. Miejsce, w którym półki uginają się od niepowtarzalnych win z różnych zakątków Europy i świata. Miejsce, w którym każde wino jest dla nas małym dziełem sztuki zamkniętym w butelce. Wino na Butelki zaprasza do odkrywania winiarskiego świata.

Wina

Sortuj krajami
Sortuj domyślnie
Nazwa Kraj pochodzenia Karta wina
0 GEIL GELBER MUSKATELLER FEINHERB 2018 Niemcy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
1 GEIL HUXELREBE BEERENAUSLESE 2018 Niemcy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
2 GEIL MONZERHEIMER WEISSBURGUNDER 2017 Niemcy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
3 GEIL RIESLING FEINHERB 2018 Niemcy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
4 GEIL RIESLING NIERSTEINER GEWÄNNCHEN 2016 Niemcy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
5 GEIL WESTHOFENER GRAUBURGUNDER 2016 Niemcy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
6 GEIL WESTHOFENER SPÄTBURGUNDER 2016 Niemcy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
7 CA DEI FRATI ROSA DEI FRATI 2018 Włochy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
8 CA DEI FRATI CUVEE DEI FRATI N/V Włochy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
9 CA DEI FRATI I FRATI 2018 Włochy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
10 CA DEI FRATI PIETRO DAL CERO 2012 Włochy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
11 CA DEI FRATI PRATO 2016 Włochy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
12 CA DEI FRATI RONCHEDONE 2016 Włochy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
13 CA DEI FRATI ROSE CUVEE DEI FRATI N/V Włochy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
14 DÜRNBERG CHARDONNAY 2017 Austria Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
15 DÜRNBEREG GRÜNER VELTLINER KLASSIK 2018 Austria Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
16 DÜRNBERG GRÜNER VELTLINER TRADITION 2017 Austria Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
17 DÜRNBERG ORTOLAN 2017 Austria Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
18 DÜRNBERG ZWEIGELT 2017 Austria Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
19 DÜRNBERG ZWEIGELT BLANC DE NOIR 2018 Austria Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
20 FRANZ HAAS GEWÜRZTRAMINER 2017 Włochy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
21 FRANZ HAAS LAGREIN 2016 Włochy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
22 FRANZ HAAS MANNA 2017 Włochy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
23 FRANZ HAAS PINOT NERO SCHWEIZER 2014 Włochy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
24 HEMBERGER RIESLING 2017 Niemcy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
25 HEMBERGER SILVANER AUSLESE 2016 Niemcy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
26 HEMBERGER SILVANER HOHELEITE 2015 Niemcy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
27 HEMBERGER SILVANER ETHOS NO1 2015 Niemcy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
28 HEMBERGER SILVANER PET-NAT 2017 Niemcy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
29 LOS GALANES RESERVA 2014 Hiszpania Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
30 CAMPECHANO AIREN 2018 Hiszpania Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
31 CAMPECHANO TEMPRANILLO BARRICA 2016 Hiszpania Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
32 CAMPECHANO VERDEJO 2018 Hiszpania Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
33 VALMIÑOR DAVILA 2017 Hiszpania Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
34 EBANO SALVAJE 2014 Hiszpania Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
35 VALMIÑOR MINIUS 2017 Hiszpania Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
36 VALMIÑOR ALBARIÑO 2017 Hiszpania Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
37 AUFRICHT RIESLING 1 LILIE 2017 Niemcy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
38 AUFRICHT SPÄTBURGUNDER 1 LILIE 2016 Niemcy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
39 PODERE MARTOCCIA BRUNELLO DI MONTALCINO 2013 Włochy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
40 PODERE MARTOCCIA CHIANTI 2017 Włochy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
41 PODERE MARTOCCIA ROSSO DI MONTALCINO 2016 Włochy Zobacz / Pobierz Karta wina Dowiedz się więcej
. . .
Pokaż pełną listę

Geil Gelber Muskateller Feinherb 2018


Kraj: Niemcy
Region: Rheinhessen
Apelacja: Rheinhessen
Szczep: 100% Gelber Muskateller
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: brak
Aromat: intensywny, słodki, korzenny, gałka muszkatałowa, brzoskwinia, dojrzałe winogrona, ananas
Smak: półwytrawne, soczyste, lekkie, brzoskwinia, winogrona, jabłko
Food pairing: kurczak w winogronach, sałatki owocowe, kuchnia orientalna
Cukier resztkowy: 13,10 g/l
Kwasowość: 6,80 g/l
Alkohol: 12%


Nota degustacyjna 31.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Geil Huxelrebe Beerenauslese 2018


Kraj: Niemcy
Region: Rheinhessen
Apelacja: Rheinhessen
Szczep: 100% Huxelrebe
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: w stali
Aromat: słodki, owocowy, dojrzałe winogrona, galaretka brzoskwiniowa, dżem morelowy, słodka korzenność
Smak: słodkie, rodzynki, miód, kandyzowana marakuja, wędzona żółta śliwka
Food pairing: sernik z rodzynkami, naleśniki z syropem klonowym, galaretka brzoskwiniowa z bitą śmietaną
Cukier resztkowy: 110,70 g/l
Kwasowość: 6,80 g/l
Alkohol: 11%


Nota degustacyjna 31.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Geil Monzerheimer Weissburgunder 2017


Kraj: Niemcy
Region: Rheinhessen
Apelacja: Rheinhessen
Szczep: 100% Weissburgunder
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: na osadzie
Aromat: umiarkowanie intensywny, dojrzała gruszka, jabłko, migdały, melon, mineralność
Smak: delikatnie wytrawne, wielowymiarowe, gruszka, jabłko, melon, mineralność, kremowość, słoność i delikatna słodycz na finiszu
Food pairing: krab, stek z miecznika, ravioli z brokułem, pieczona dorada
Cukier resztkowy: 6,70 g/l
Kwasowość: 4,70 g/l
Alkohol: 13%


Nota degustacyjna 31.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Geil Riesling Feinherb 2018


Kraj: Niemcy
Region: Rheinhessen
Apelacja: Rheinhessen
Szczep: 100% Riesling
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: brak
Aromat: subtelny, świeży, jabłko, pomelo, morela, mango, mineralność
Smak: półwytrawne, lekkie, soczyste, doskonały balans cukru z kwasowością, jabłko, pomelo, mineralność
Food pairing: sushi, delikatnie pikantna kuchnia tajska, sałatka z drobiem, ryby z owocowymi dodatkami
Cukier resztkowy: 17,30 g/l
Kwasowość: 7,20 g/l
Alkohol: 11,5%


Nota degustacyjna 01.08.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Geil Riesling Niersteiner Gewännchen 2016


Kraj: Niemcy
Region: Rheinhessen
Apelacja: Rheinhessen
Szczep: 100% Riesling
Fermentacja: w stali, spontaniczna
Dojrzewanie: w stali, na osadzie
Aromat: umiarkowanie intensywny, złożony, dojrzałe jabłko, melon, mango, ananas, mineralność
Smak: delikatnie wytrawne, złożone, o świetnym balansie cukru i kwasowości, mango, morela, jabłko, mineralność
Food pairing: sznycel, polędwiczka wieprzowa, wędzony halibut, łosoś, zapiekane ostrygi
Cukier resztkowy: 7,10 g/l
Kwasowość: 7,80 g/l
Alkohol: 12,5%


Nota degustacyjna 30.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Geil Westhofener Grauburgunder 2016


Kraj: Niemcy
Region: Rheinhessen
Apelacja: Rheinhessen
Szczep: 100% Grauburgunder (syn. Pinot Gris / Pinot Grigio)
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: w beczkach tonneau, na osadzie 8 miesięcy
Aromat: intensywny, dojrzały, gruszka, pieczone jabłko, słodkie winogrona
Smak: delikatnie wytrawne, subtelnie kwasowe, złożone, pieczone jabłko, gruszka, melon, orzechy, migdały, wosk i miód
Food pairing: foie gras z gruszką, pate z grzybami, curry z kurczakiem, pierogi z pstrągiem
Cukier resztkowy: 5,20 g/l
Kwasowość: 5,80 g/l
Alkohol: 13%


Nota degustacyjna 01.08.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Geil Westhofener Spätburgunder 2016


Kraj: Niemcy
Region: Rheinhessen
Apelacja: Rheinhessen
Szczep: 100% Spätburgunder (syn. Pinot Noir)
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: w beczkach tonneau, na osadzie 8 miesięcy
Aromat: subtelny, borówka, żurawina, czerwone porzeczka, wczesna wiśnia, leśna malina, zioła
Smak: wytrawne, delikatne, soczyste, kwasowe, wiśnia, malina, żurawina, zioła, ziemistość
Food pairing: wędliny, tatar, carpaccio, stek z tuńczyka, pasztet wieprzowy z żurawiną[1]
Cukier resztkowy: 0,30 g/l
Kwasowość: 5,10 g/l
Alkohol: 13%



[1] Uwaga: dla pełnych wrażeń aromatyczno-smakowych polecamy kieliszek burgundzki.


Nota degustacyjna 01.08.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Ca dei Frati Rosa dei Frati 2018


Kraj: Włochy
Region: Lombardia
Apelacja: DOC Riviera del Guarda Classico
Szczep: Gropello, Marzemino, Sangiovese, Barbera
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: w stali, 6 miesięcy na osadzie
Aromat: dzika wiśnia, poziomka, leśna malina, migdały, kwiaty głogu
Smak: delikatnie wytrawne, lekkie, soczyste, malina, poziomka, krzemień
Food pairing: wędzony łosoś, pstrąg alpejski, koktajl z krewetek, sałatka caprese
Cukier resztkowy: 6,0 g/l
Kwasowość: 6,8 g/l
Alkohol: 13%


Nota degustacyjna 18.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Ca dei Frati Cuvee dei Frati N/V


Kraj: Włochy
Region: Lombardia
Apelacja: Vino Spumante di Qualita
Szczep: 90% Turbiana, 10% Chardonnay
Fermentacja: w stali (I fermentacja), w butelce (II fermentacja)
Dojrzewanie: 24 miesiące na osadzie w butelce
Aromat: brioszka, herbatnik, dojrzałe jabłko, orzechy włoskie, siano, słodki tytoń
Smak: delikatnie wytrawne, kremowe, orzeźwiające, soczyste, jabłko, orzech, krzemień
Food pairing: ryby rzeczne i jeziorne, sałaty z krewetkami lub drobiem, wędliny i średnio-dojrzałe sery owcze i kozie
Cukier resztkowy: 8,3 g/l
Kwasowość: 6,2 g/l
Alkohol: 13%


Nota degustacyjna 18.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Ca dei Frati I Frati 2018


Kraj: Włochy
Region: Lombardia
Apelacja: DOC Lugana
Szczep: 100% Turbiana (syn. Trebbiano di Lugana, Verdicchio)
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: w stali, 6 miesięcy na osadzie
Aromat: dojrzała gruszka, słodkie jabłko, nektarynka, zielone migdały, krzemień, słony krakers
Smak: delikatnie wytrawne, umiarkowana kwasowość, dojrzały biały grejpfrut, pomelo, skórka zielonego jabłka, migdały, mineralność
Food pairing: grillowany pstrąg, smażone krewetki, sałata cesar, makaron z owocami morza
Cukier resztkowy: 6,3 g/l
Kwasowość: 6,9 g/l
Alkohol: 13,5%


Nota degustacyjna 08.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Ca dei Frati Pietro dal Cero 2012


Kraj: Włochy
Region: Veneto
Apelacja: DOCG Amarone della Valpolicella
Szczep: Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: 24 miesiące w beczkach, 12 miesięcy w stali, 24 miesiące w butelkach
Aromat: suszone wiśnie, rodzynki, wędzone śliwki, czekolada, kakao, anyż gwiaździsty, suszone płatki róż
Smak: złożony, delikatnie wytrawny, intensywny, wędzona śliwka, wiśnia morello, gorzka czekolada
Food pairing: dojrzałe sery, gulasz z dzika, stek wołowy z sosem maderowym, stek z koniny, desery na gorzkiej czekoladzie
Cukier resztkowy: 7,8 g/l
Kwasowość: 6,7 g/l
Alkohol: 16%


Nota degustacyjna 18.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Ca dei Frati Pratto 2016


Kraj: Włochy
Region: Lombardia
Apelacja: Vino Bianco
Szczep: Turbiana, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: w stali, 12 miesięcy na osadzie
Aromat: pieczone jabłko, brzoskwinia, grillowane orzechy, maślana grzanka, brioszka, krzemień
Smak: półwytrawne, soczyste, zbalansowane, strukturalne, długi finisz, szarlotka, morela, brzoskwinia, krzemień
Food pairing: risotto z owocami morza, vitello tonnato, pieczony labraks
Cukier resztkowy: 16,3 g/l
Kwasowość: 7,1 g/l
Alkohol: 13,5%


Nota degustacyjna 09.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Ca dei Frati Ronchedone 2016


Kraj: Włochy
Region: Lombardia
Apelacja: Vino Rosso
Szczep: Marzemino, Sangiovese, Cabernet Sauvignon
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: 14 miesięcy w beczkach, 10 miesięcy w butelkach
Aromat: wiśnie z nalewki, cassis, smażone jagody, balsamico, czekolada
Smak: intensywne, delikatnie wytrawne, miękka tanina, umiarkowana kwasowość, długi finisz, owocowe powidła, czekolada
Food pairing: dojrzałe sery, dziczyzna, kaczka confit, gulasz wołowy
Cukier resztkowy: 7,0 g/l
Kwasowość: 6,0 g/l
Alkohol: 14,5%


Nota degustacyjna 18.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Ca dei Frati Rose Cuvee dei Frati N/V


Kraj: Włochy
Region: Lombardia
Apelacja: Vino Spumante di Qualita
Szczep: Gropello, Marzemino, Sangiovese, Barbera
Fermentacja: w stali (I fermentacja), w butelce (druga fermentacja)
Dojrzewanie: 24 miesiące na osadzie w butelce
Aromat: maliny, truskawki, kefir, płatki róż, pieczony rabarbar, brioszka, krzemień
Smak: delikatnie wytrawne, kremowe, soczyste, umiarkowanie kwasowe, maliny, krzemień
Food pairing: łosoś teriyaki, pad thai z krewetkami, carpaccio z tuńczyka
Cukier resztkowy: 6,4 g/l
Kwasowość: 6,3 g/l
Alkohol: 13%


Nota degustacyjna 18.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Dürnberg Chardonnay 2017


Kraj: Austria
Region: Niederőstereich
Apelacja: Niederőstereich
Szczep: 100% Chardonnay
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: w stali, 6 miesięcy na osadzie
Aromat: żółte jabłko, szarlotka, prażone płatki migdałów, siano, mineralność
Smak: wytrawne, soczyście kwasowe, delikatnie kremowe, jabłko ze skórką, pomelo, cytryna, mineralność
Food pairing: zapiekane ostrygi, grillowany pstrąg, turbot, łosoś, warzywne risotto
Cukier resztkowy: 3,40 g/l
Kwasowość: 6,20 g/l
Alkohol: 13%


Nota degustacyjna 11.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Dürnberg Grüner Veltliner Klassik 2018


Kraj: Austria
Region: Niederőstereich
Apelacja: DAC Weinviertel
Szczep: Grüner Veltliner
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: w stali, 3 miesiące na osadzie
Aromat: biały grejpfrut, pomelo, zielone i żółte jabłko, kwiaty cytryny, liść pomidora
Smak: delikatnie wytrawne, zrównoważona kwasowość, dojrzałe jabłko, albedo grejpfrutowe, biały pieprz, pikantny finisz
Food pairing: szparagi, karczochy, smażony lub podwędzany pstrąg, łosoś, sushi, szynka
Cukier resztkowy: 5,80 g/l
Kwasowość: 5,20 g/l
Alkohol: 12,5%


Nota degustacyjna 10.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Dürnberg Grüner Veltliner Tradition 2017


Kraj: Austria
Region: Niederőstereich
Apelacja: DAC Weinviertel
Szczep: 100% Grüner Veltliner
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: 6 mies. na osadzie, częściowo w dużych dęb. beczkach
Aromat: intensywny, brzoskwinia, żółta śliwka, melon, pieczone jabłko, korzenność, pikantność
Smak: wytrawne, złożone, kremowe, intensywne, jabłko, brzoskwinia, morela, nektarynka, masło
Food pairing: sznycel wiedeński, cielęcina, pieczony drób, halibut, wędzony łosoś
Cukier resztkowy: 3,10 g/l
Kwasowość: 5,30 g/l
Alkohol: 13,5%


Nota degustacyjna 30.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Dürnberg Grüner Veltliner Tradition 2017


Kraj: Austria
Region: Niederőstereich
Apelacja: Niederostereich
Szczep: 85% Chardonnay, 10% Pinot Blanc, 5% Pinot Gris
Fermentacja: w beczkach 500l
Dojrzewanie: w beczkach na osadzie 10 miesięcy
Aromat: złożony, maślany, pieczone orzechy, brzoskwinia, melon, jabłko, rodzynki, mineralność
Smak: delikatnie wytrawne, złożone, kremowe, zrównoważone, melon, brzoskwinia, jabłko, masło, mineralność
Food pairing: medaliony cielęce, risotto z grzybami, paella, pieczona dorada, pstrąg alpejski, grillowana żabnica
Cukier resztkowy: 6,40 g/l
Kwasowość: 5,90 g/l
Alkohol: 13,5%


Nota degustacyjna 30.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Dürnberg Zweigelt 2017


Kraj: Austria
Region: Niederőstereich
Apelacja: Niederostereich
Szczep: 100% Zweigelt
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: częściowe dojrzewanie w beczkach przez 5-8 mies.
Aromat: umiarkowanie intensywny, owocowy, wiśnia morello, konfitura z czerwonych porzeczek, zioła, korzenność
Smak: delikatnie wytrawne, łagodne taniny, dojrzała wiśnia, czerwona śliwka, likier malinowy
Food pairing: dzikie ptactwo, grillowana wieprzowina, pieczona kaczka, pasztety, wędliny
Cukier resztkowy: 3,30 g/l
Kwasowość: 5,10 g/l
Alkohol: 13%


Nota degustacyjna 30.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Dürnberg Zweigelt Blanc de Noir 2018


Kraj: Austria
Region: Niederőstereich
Apelacja: Niederostereich
Szczep: 100% Zweigelt
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: brak
Aromat: subtelny, owocowy, malina, poziomka, wczesna wiśnia, rabarbar, zioła
Smak: delikatnie wytrawne, soczyście kwasowe, lekkie, malina, wiśnia, poziomka, ziołowy finisz
Food pairing: krewetki, wędliny, carpaccio wołowe, sałaty wegetariańskie
Cukier resztkowy: 4,70 g/l
Kwasowość: 5,60 g/l
Alkohol: 12%


Nota degustacyjna 30.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Dürnberg Zweigelt Blanc de Noir 2018


Kraj: Włochy
Region: Alto Adige
Apelacja: DOC Alto Adige
Szczep: 100% Gewürztraminer
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: w butelce
Aromat: korzenny, brzoskwinia, liczi, bergamotka, dzika róża, białe kwiaty
Smak: delikatnie wytrawne, intensywne, niska kwasowość, brzoskwinia, melon, jabłko, korzenny finisz
Food pairing: kuchnia orientalna oparta o curry, tikka masala, zupa cebulowa
Cukier resztkowy: 5,80 g/l
Kwasowość: 5,80 g/l
Alkohol: 14%


Nota degustacyjna 25.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Franz Haas Lagrein 2016


Kraj: Włochy
Region: Alto Adige
Apelacja: DOC Alto Adige
Szczep: 100% Lagrein
Fermentacja: w otwartych kadziach stalowych
Dojrzewanie: 10-12 miesięcy w tonneau, 4 miesiące w butelce
Aromat: miękki, owocowy, czarna jagoda, wiśnia morello, zioła, jogurt
Smak: wytrawne, esencjonalne, soczyście kwasowe, wiśnia, czerwona śliwka, czarna jagoda, pieprz
Food pairing: gulasz wołowy, polędwiczka z dzika, sarnina, dzikie ptactwo
Cukier resztkowy: 0,20 g/l
Kwasowość: 6,50 g/l
Alkohol: 13,5%


Nota degustacyjna 25.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Franz Haas Manna 2017


Kraj: Włochy
Region: Alto Adige
Apelacja: DOC Alto Adige
Szczep: Riesling 40%, Chardonnay 20%, Gewürztraminer 15%, Kerner 15%, Sauvignon 10%
Fermentacja: Chardonnay i 50% Sauvignon Blanc fermentowane w beczce, pozostałe w stali
Dojrzewanie: 7 miesięcy na osadzie
Aromat: intensywne, kwiatowe, korzenne, liczi, papaja, masło, dojrzałe jabłko
Smak: wytrawne, złożone, wielowymiarowe, jabłko, grejpfrut, migdały, korzenność
Food pairing: sashimi, dorsz, ratatouille, pierogi rybne, szyjki rakowe
Cukier resztkowy: 4,30 g/l
Kwasowość: 6,50 g/l
Alkohol: 13%


Nota degustacyjna 25.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Franz Haas Pinot Nero Schweizer 2014


Kraj: Włochy
Region: Alto Adige
Apelacja: DOC Alto Adige
Szczep:  100% Pinot Nero
Fermentacja: w otwartych kadziach stalowych
Dojrzewanie: 12 miesięcy w barrique
Aromat: ziołowy, liściasty, ziemisty, żurawina, jarzębina, dzika róża, powidła malinowe
Smak: wytrawne, soczyste, kwasowe, delikatna tanina, ziołowe, korzenne, żurawina, wiśnia, malina
Food pairing: kotlety jagnięce, stek z tuńczyka, pierś z kaczki (na różowo), pasztet wieprzowy z żurawiną[1]
Cukier resztkowy: 0,20 g/l
Kwasowość: 6,20 g/l
Alkohol: 13%



[1] Uwaga: dla pełnych wrażeń aromatyczno-smakowych polecamy kieliszek burgundzki.

Nota degustacyjna 25.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Hemberger Riesling 2017


Kraj: Niemcy
Region: Frankonia
Apelacja: Frankonia
Szczep: 100% Riesling
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: brak
Aromat: umiarkowanie intensywny, mineralny, słodkie jabłko, pomelo, grejpfrut, melon
Smak: delikatnie wytrawne, wysoka kwasowość balansowana cukrem, soczyste, jabłko, pomelo
Food pairing: sushi, grillowany pstrąg, sery twarogowe z ziołami, krewetki, wegetariańskie sałaty
Cukier resztkowy: 9,00 g/l
Kwasowość: 8,10 g/l
Alkohol: 12,5%


Nota degustacyjna 30.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Hemberger Silvaner Auslese 2016


Kraj: Niemcy
Region: Frankonia
Apelacja: Frankonia
Szczep: 100% Silvaner
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: w butelce
Aromat: słodki, intensywny, rodzynki, kandyzowany ananas, świeży ananas, mango, brzoskwinia
Smak: słodki, kremowy, soczysty, rodzynki, ananas, mango, brzoskwinia, marakuja, melon
Food pairing: sernik, lody waniliowe, beza, desery owocowe, ciasto drożdżowe z bakaliami
Cukier resztkowy: 130 g/l
Kwasowość: 7,40 g/l
Alkohol: 10,5%


Nota degustacyjna 01.08.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Hemberger Silvaner Hoheleite 2015


Kraj: Niemcy
Region: Frankonia
Apelacja: Frankonia
Szczep: 100% Silvaner
Fermentacja: 5 miesięcy na dzikich drożdżach, 10% na skórkach
Dojrzewanie: 24 miesiące w dużych, używanych beczkach
Aromat: intrygujący, nieoczywisty, zielona papryka, szparagi, kiszona kapusta, limonka, cytryna, zielone jabłko, miód, pieczone orzechy
Smak: wytrawe, zrównoważone, eleganckie, wielowymiarowe, zielone jabłko, limonka, pigwa, mineralność, wosk, masło
Food pairing: risotto ze szparagami, smażony dorsz, sznycel z zieloną fasolką
Cukier resztkowy: 0,80 g/l
Kwasowość: 5,70 g/l
Alkohol: 13%


Nota degustacyjna 30.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Hemberger Silvaner Ethos No1 2015


Kraj: Niemcy
Region: Frankonia
Apelacja: Frankonia
Szczep: 100% Silvaner
Fermentacja: na skórkach w beczkach i amforach
Dojrzewanie:  8 miesięcy w beczkach i amforach
Aromat: nieoczywisty, wielowymiarowy, żółta śliwka, żółta papryka, brzoskwinia, morela, curry, karmelizowana marchewka, mineralność
Smak: wytrawne, kwasowe, dzikie, kiszona kapusta, kiszona cytryna, winne jabłko, mineralność
Food pairing: kimczi, schabowy z kiszoną kapustą, pieczony pstrąg w sosie cytrynowym, króli w sosie musztardowym
Cukier resztkowy: 0,90 g/l
Kwasowość: 5,90 g/l
Alkohol: 13%


Nota degustacyjna 30.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Hemberger Silvaner Pet-Nat 2017


Kraj: Niemcy
Region: Frankonia
Apelacja: Frankonia
Szczep: 100% Silvaner
Fermentacja: spontaniczna zapoczątkowana w stali (I fermentacja), refermentacja w butelce
Dojrzewanie:  w butelce na osadzie (brak degorżowania)
Aromat: złożony, jabłko antonówka, pieczony korzeń pietruszki, dynia, drożdżówka, brioszka
Smak: wytrawne, kompleksowe, kremowe, musujące, jabłko antonówka, brioszka, gruszka, mineralność
Food pairing: azjatycka kuchnia z imbirem i cynamonem, kimczi, tahini, tadżin
Cukier resztkowy: 2,10 g/l
Kwasowość: 6,00 g/l
Alkohol: 12,5%


Nota degustacyjna 30.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Los Galanes Reserva 2014


Kraj: Hiszpania
Region: La Mancha
Apelacja: DO La Mancha
Szczep: 100% Tempranillo
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie:  12 miesięcy w beczce
Aromat: suszona śliwka, powidła z czarnej porzeczki, likierowa wiśnia, gorzka czekolada, mokka
Smak: wytrawne, pełne, dojrzała tanina, śliwka, wiśnia, migdały, gorzka czekolada, pieprz
Food pairing: gicz jagnięca, gulasz wołowy, twarde dojrzałe zółte sery, confit z kaczki
Cukier resztkowy: 2,90 g/l
Kwasowość: 5,50 g/l
Alkohol: 14%


Nota degustacyjna 30.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Campechano Airen 2018


Kraj: Hiszpania
Region: La Mancha
Apelacja: DO La Mancha
Szczep: 100% Airen
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie:  brak
Aromat: owocowy, słodki, brzoskwinia, ananas, mango, dojrzałe jabłko
Smak: delikatnie wytrawne, subtelne, aksamitne, dojrzały owoc, brzoskwina, jabłko, żółta śliwko, mango
Food pairing: sałatka cesar, wędzony łosoś, krewetki, pieczony kurczak
Cukier resztkowy: 3,0 g/l
Kwasowość: 5,10 g/l
Alkohol: 12,5%


Nota degustacyjna 30.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Campechano Tempranillo Barrica 2016


Kraj: Hiszpania
Region: La Mancha
Apelacja: DO La Mancha
Szczep: 100% Tempranillo
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie:  4 miesiące w beczce
Aromat: jagoda, czereśnia, powidła śliwkowe, likier wiśniowy, pieczony migdał
Smak: delikatnie wytrawne, aksamitne, miękka tanina, dojrzała śliwka, wiśnia, czereśnia, czarna jagoda
Food pairing: grillowana karkówka, półtwarde żółte sery, kaszanka, chorizo, pierogi z mięsem, pizza z salami
Cukier resztkowy: 2,80 g/l
Kwasowość: 5,30 g/l
Alkohol: 13,5%


Nota degustacyjna 30.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Campechano Verdejo 2018


Kraj: Hiszpania
Region: La Mancha
Apelacja: DO La Mancha
Szczep: 100% Verdejo
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: brak
Aromat: morela, nektarynka, dojrzałe jabłko, miód, kwiat pomarańczy
Smak: delikatnie wytrawne, owocowe, jabłko, nektarynka, żółta mirabelka, pomelo
Food pairing: hiszpański tapas, krewetki, sushi, wegetariańskie sałaty
Cukier resztkowy: 2,50 g/l
Kwasowość: 5,40 g/l
Alkohol: 13%


Nota degustacyjna 30.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Valmiñor Davila 2017


Kraj: Hiszpania
Region: Galicja
Apelacja: DO Rias Baixas
Szczep: 85% Albariño, 10% Loureiro, 5% Treixadura
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: w stali, 2 miesiące na osadzie
Aromat: umiarkowanie intensywny, białe kwiaty, mango, ananas, pomelo, dojrzałe jabłko
Smak: wytrawne, strukturalne, żywa kwasowość dojrzałych cytrusów, jabłko, pomelo, grejpfrut, ziołowy finisz
Food pairing: pieczona dorada, sałata z bacalhau, krewetki z patelni, carpaccio z ośmiornicy
Cukier resztkowy: 0,50 g/l
Kwasowość: 6,30 g/l
Alkohol: 13%


Nota degustacyjna 30.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Valmiñor Davila 2017


Kraj: Hiszpania
Region: Castilla Leon
Apelacja: DO Ribera del Duero
Szczep: 100% Tempranillo
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: 14 miesięcy w beczkach
Aromat: wędzona śliwka, czarna porzeczka, jeżyna, ciemna wiśnia, wanilia, korzenność
Smak: wytrawne, pełne, wyraźna, ale dojrzała tanina, konfitura malinowa, jeżyny, śliwki węgierki, wiśnia, czekolada, wanilia, zioła, pieprzny finisz
Food pairing: gicz jagnięca, stek z polędwicy wołowej, burger, gulasz z dzika
Cukier resztkowy: 0,20 g/l
Kwasowość: 4,78 g/l
Alkohol: 14,5%


Nota degustacyjna 30.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Valmiñor Minius 2017


Kraj: Hiszpania
Region: Galicja
Apelacja: DO Monterrei
Szczep: Godello
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: w butelce
Aromat: otarta skórka limonki, cytryna, zielony grejpfrut, albedo cytrusowe, zielone jabłko
Smak: wytrawne, umiarkowana kwasowość, zielone jabłko, grejpfrut, cytryna, pomelo, fenkuł
Food pairing: paella, makaron z krewetkami, carpaccio z ośmiornicy, smażony dorsz
Cukier resztkowy: 1,80 g/l
Kwasowość: 5,40 g/l
Alkohol: 13,5%


Nota degustacyjna 11.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Valmiñor Albariño 2017


Kraj: Hiszpania
Region: Galicja
Apelacja: DO Rias Baixas
Szczep: 100% Albariño
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: w butelce
Aromat: dojrzałe jabłko, mandarynka, pomelo, biały grejpfrut, morela, białe kwiaty
Smak: wytrawne, orzeźwiająco kwasowe, mineralne, słone, jabłko, nektarynka, grejpfrut
Food pairing: grillowana ośmiornica, grillowane sardynki, mule, smażone krewetki, ceviche
Cukier resztkowy: 0,76 g/l
Kwasowość: 6,78 g/l
Alkohol: 13%


Nota degustacyjna 11.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Aufricht Riesling 1 Lilie 2017


Kraj: Niemcy
Region: Badenia
Apelacja: Badenia
Szczep: 100% Riesling
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: na osadzie do 9 miesięcy
Aromat: polne kwiaty, kwiaty cytryny, cytryna, pomelo, grejpfrut, dojrzałe jabłko
Smak: wytrawne, soczyste, kwasowe, cytryna, jabłko, limonka, mineralne, z długim finiszem
Food pairing: grillowany pstrąg, sery twarogowe z ziołami, ostrygi, krewetki, wegetariańskie sałaty
Cukier resztkowy: 6,60 g/l
Kwasowość: 7,30 g/l
Alkohol: 12%


Nota degustacyjna 30.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Aufricht Spätburgunder 1 Lilie 2016


Kraj: Niemcy
Region: Badenia
Apelacja: Badenia
Szczep: 100% Spätburgunder (Pinot Noir)
Fermentacja: w stali i w tonneau
Dojrzewanie: 24 miesiące w beczkach – tonneau i barrique
Aromat: umiarkowanie intensywny, ziemia, skóra, wiśnia, malina, żurawina, truskawka, zioła
Smak: wytrawne, pełne, gładkie, soczysta kwasowość, wiśnia, żurawina, malina, truskawka, zioła, mineralność
Food pairing: stek z tuńczyka, carpaccio wołowe, tatar, kotlety jagnięce, comber z sarny [1]
Cukier resztkowy: 6,60 g/l
Kwasowość: 7,30 g/l
Alkohol: 12%


[1] Uwaga: dla pełnych wrażeń aromatyczno-smakowych polecamy kieliszek burgundzki.

Nota degustacyjna 30.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Podere Martoccia Brunello di Montalcino 2013


Kraj: Włochy
Region: Toskania
Apelacja: DOCG Brunello di Montalcino
Szczep: 100% Sangiovese
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: 36 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i slawońskiego
Aromat: intensywny, złożony, słodka wiśnia, wiśnia w likierze, śliwka w czekoladzie, egzotyczne korzenie, suszone zioła, skóra, tytoń
Smak: wytrawne, potężne, cieliste, tanina wyraźna, soczysta kwasowość, dojrzała wiśnia i śliwka, morwa, czekolada, kardamon, cynamon, pieprz
Food pairing: bistecca alla fiorentina, pepposo, dojrzały parmezan, gicz jagnięca
Cukier resztkowy: 0,00 g/l
Kwasowość: 5,90 g/l
Alkohol: 14,5%


Nota degustacyjna 30.09.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Podere Martoccia Chianti 2017


Kraj: Włochy
Region: Toskania
Apelacja: DOCG Chianti
Szczep: 80% Sangiovese, 10% Canaiolo, 10% Mammolo
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: w butelce
Aromat: umiarkowanie intensywny, wiśnia, czerwona śliwka, zioła, skóra, fiołki, zielony orzech laskowy
Smak: wytrawne, soczyste, umiarkowanie kwasowe, subtelna tanina, wiśnia, śliwka, zioła
Food pairing: parmezan, pieczone ptactwo, lasagne, spaghetti bolońskie
Cukier resztkowy: 0,00 g/l
Kwasowość: 5,50 g/l
Alkohol: 13,5%


Nota degustacyjna 30.07.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

Podere Martoccia Rosso di Montalcino 2016


Kraj: Włochy
Region: Toskania
Apelacja: DOC Rosso di Montalcino
Szczep: 100% Sangiovese
Fermentacja: w stali
Dojrzewanie: 9 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i slawońskiego
Aromat: złożony, wiśnia morello, suszone zioła, mięta, skóra
Smak: wytrawne, soczyste, umiarkowanie taniczne, wiśnia, gorzka czekolada, ziołowy finisz
Food pairing: grillowana wołowina, gulasze, twarde żółte sery, ragout z zająca
Cukier resztkowy: 0,00 g/l
Kwasowość: 5,40 g/l
Alkohol: 14%


Nota degustacyjna 30.09.2019
Wino dojrzewa i w miarę upływu czasu jego walory aromatyczno smakowe ewoluują.

KONTAKT
696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl

Pn – Sob 12:00-22:00

WINO NA BUTELKI

ul. Młyńska 12 | 61-730 Poznań
0048 61 627 03 00
www.mlynska12.pl

KONTAKT

696 413 606

winonabutelki@mlynska12.pl


Pn – Sob 12:00-22:00

NEWSLETTER

Zapisz się. Bądź z nami. Bądź na bieżąco.

Wysłanie maila jest jednoznaczne
z akceptacją regulaminu polityki prywatności.

INNE KONCEPTY MŁYŃSKA 12