EN
Newsletter
Nasze obiekty
2021-03-18
19:00/ Kuchnia i Wino
Kolacje Czwartkowe - Austria i Węgry
Zapraszamy na ekscytującą kulinarną podróż z winem do Austri oraz kraju naszych braci Węgrów!
Państwa przewodnikiem będzie Paweł Świerczek, który interesuje się szczególnie winami węgierskimi i ich aktualnymi osiągnięciami.
Wina zostaną zaprezentowane w towarzystwie dań przygotowanych przez Szefa Kuchni Pawła Twerjanowicza.
Kolacja jest wynikiem współpracy ze specjalistrami i wspaniałymi ludźmi z Rafa Wino!


Menu wieczoru:


Welcome
Tokaj - Nobilis - Pezsgo Furmint  Brut 2017, Węgry

Amuse Bouche
Gänseleber - Gęsia watróbka - Austria
/madera/orzech laskowy/żurawina/

Intermezzo
Langos (Langosz)- Placuszek ziemniaczany -Węgry
/ziemniak/ser gouda/szynka suszona/czosnek/śmietana/
Somlo - Kofejto - Juhfark 2017, Węgry  


Ungarisches Gulasch mit Semmelknödel – Gulasz węgierski z knedlem z bułki -Austria
/sarna/papryka/pomidor/cebula/boczek/natka/
Thermenregion - Heinrich Hartl III - Sankt Laurent Classic 2018, Austria  

Sült zader - Sandacz zapiekany - Węgry
/papryka/pomidor/cebula/czosnek/
Mittelburgenland - Umathum - Grauer Burgunder 2017, Austria    


Tafelspiz - Wołowina wolno gotowana –Austria
/marchewka/seler/ziemniak/por/lubczyk/chrzan/
Eger - Petreny - Egri Bikaver Big Band 2013, Węgry  

Pre-dessert
Apfelstrudel - Strudel jabłkowy –- Austria
/rum/śmietana/wanilia/rodzynki/
Neusiedlersee - Haider - Welschriesling Ausleese 2017, Austria  

Petits fours
Naleśnik - Paltschinken –Austria i Węgry
/twarożek/czekolada/

Cena za osobę 200 zł
Cena przy zakupie dwóch biletów 350 zł.
W cenie pięciodaniowe menu oraz wine pairng z omówieniem 
data: czwartek, 18 marca
miejsce: The Time
godzina: 19:00
rezerwacja miejsc: kuchniaiwino@mlynska12.pl  




Rezerwuj