EN
Newsletter
Nasze obiekty
19:00/ Dziedziniec restauracji The Time
12 DINNERS VOL. 2
Wybitna kolacja z Gościem Specjalnym Kurtem Schellerm!
Zapraszamy serdecznie na kolejne wyjątkowe wydarzenie. Wraz z magazynem kulinarnym Food & Friends organizujemy cykl kolacji z wybitnymi osobistościami kulinarnymi.
Drugą, lipcową kolację poprowadzi Executive Chef Młyńska12 Tomasz Olewski oraz Gość Specjalny.
Kurt Scheller jest laureatem wielu prestiżowych nagród, członkiem i założycielem organizacji kulinarnych zarówno w Polsce jak i innych krajach.
Jest także jurorem w wielu konkursach kulinarnych i znaczącym głosem doradczym w dziedzinie kulinarnej.
W 1997 roku otrzymał odznaczenie: Grand Croix de l’order Etole d’Europe, a w 2005 roku polskiego Oskara Kulinarnego za osobowość kulinarną oraz tytuł doktora honorowego za działalność na rzecz polskiego hotelarstwa i gastronomii.
Wine paring do kolacji przygotuje Head Sommelier Krystian Blejder.

𝐊𝐮𝐫𝐭 𝐒𝐜𝐡𝐞𝐥𝐥𝐞𝐫 & 𝐓𝐨𝐦𝐚𝐬𝐳 𝐎𝐥𝐞𝐰𝐬𝐤𝐢 𝐏𝐫𝐞𝐬𝐞𝐧𝐭

MENU PIĄTEK/ 2 lipca


Ameuse Bousche/ Kurt Scheller
Köttbullar - szwedzkie klopsiki Wretmana z jasnym sosem musztardowym
𝐖𝐢𝐧𝐨 : 𝐋𝐚𝐰𝐬𝐨𝐧’𝐬 𝐃𝐫𝐲 𝐇𝐢𝐥𝐥𝐬 𝐒𝐚𝐮𝐯𝐢𝐠𝐧𝐨𝐧 𝐁𝐥𝐚𝐧𝐜/ Marlborough - Nowa Zelandia

Przystawka/ Kurt Scheller
Wariacje klasycznych dań z łososia
𝐖𝐢𝐧𝐨 : 𝐂𝐚𝐫𝐥𝐨𝐭𝐚 𝐒𝐮𝐫𝐢𝐚 𝐂𝐡𝐚𝐫𝐝𝐨𝐧𝐧𝐚𝐲/ Utiel-Raquena - Hiszpania


Przystawka/ Tomasz Olewski
Humus z bobu z miętą i oliwą cytrynową na wegańskim ciastku francuskim
𝐖𝐢𝐧𝐨: 𝐇𝐚𝐚𝐬 𝐏𝐢𝐧𝐨𝐭 𝐆𝐫𝐢𝐠𝐢𝐨/ Górna Adyga - Włochy

Zupa/ Tomasz Olewski
Krem szczawiowy z naleśnikiem
𝐖𝐢𝐧𝐨 : 𝐁𝐨𝐞𝐜𝐤𝐞𝐥 𝐑𝐢𝐞𝐬𝐥𝐢𝐧𝐠/ Alzacja - Francja

Danie Główne Rybne/ Tomasz Olewski
Morszczuk, czarne puree z soczewicy, sos bisque, opalana marchew
𝐖𝐢𝐧𝐨 : 𝐆𝐢𝐭𝐭𝐨𝐧 𝐒𝐚𝐧𝐜𝐞𝐫𝐫𝐞/ Dolina Loary - Francja

Danie główne/ Kurt Scheller
Kurczak pieczony w piekarniku z ziołami na risotto z płatkami szafranu
𝐖𝐢𝐧𝐨 : 𝐍𝐨𝐯𝐚𝐬 𝐏𝐢𝐧𝐨𝐭 𝐍𝐨𝐢𝐫/ Dolina Maipo - Chile

Deser/ Tomasz Olewski
Dekonstrukcja Rogala Marcińskiego
𝐖𝐢𝐧𝐨: 𝐖𝐞𝐢𝐧𝐠𝐮𝐭 𝐆𝐞𝐢𝐥 𝐑𝐢𝐞𝐬𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐇𝐮𝐱𝐞𝐥𝐫𝐞𝐛𝐞 𝐁𝐞𝐞𝐫𝐞𝐧𝐚𝐮𝐬𝐥𝐞𝐬𝐞/ Rheinhessen - Niemcy  

cena: 299 pln/ os.
miejsce: Restauracja The Time wraz z dziedzińcem. 




Rezerwuj