
2024-03-07
pokaż wszystkie terminy
19:00 / Restauracja The Time
Azjatycka Kolacja Degustacyjna z Wine Pairingiem 🍷
Szef Kuchni Dawid Łagowski oraz nasz gość specjalny Maciej Sokołowski Sommelier zapraszają na cykliczne, tematyczne kolacje degustacyjne z wine pairingiem.
Pierwsze spotkanie z tym wyjątkowym duetem i ich wybitnym połączeniem kulinarno winnym już w czwartek 7 marca.
Panowie zaprezentują kompozycję win z kuchnią azjatycką.
MENU WIECZORU
Ostryga / Ponzu / miód / kolendra / czosnek / limonka
WINO: Messmer Made in Pfalz Grauburgunder
Tatar z tuńczyka / awokado / togarashi / glony wakame / sezam / kolendra
WINO: Weedenborn Sauvignon Blanc
Zupa orientalna / krewetka / mleko kokosowe / grzyby mun / kolendra / chili / imbirWINO: Knebel Riesling Gutswein
Dorada / ryż / szpinak / boczniak / czosnek / chili / mini marchew / Yuzu
WINO: Weil Kiedricher Riesling Trocken
Długo pieczony boczek / teriaki / wakame / bok hoy / sos orientalny
WINO: Messmer made in Pfalz Spatburgunder
Mango / sticky rice
WINO: Geil Gelber Muskateller Feinherb
Cena 279 pln / os.
Kontakt:
restauracja@thetimepoznan.pl
606431689
Rezerwuj
Pierwsze spotkanie z tym wyjątkowym duetem i ich wybitnym połączeniem kulinarno winnym już w czwartek 7 marca.
Panowie zaprezentują kompozycję win z kuchnią azjatycką.
MENU WIECZORU
Ostryga / Ponzu / miód / kolendra / czosnek / limonka
WINO: Messmer Made in Pfalz Grauburgunder
Tatar z tuńczyka / awokado / togarashi / glony wakame / sezam / kolendra
WINO: Weedenborn Sauvignon Blanc
Zupa orientalna / krewetka / mleko kokosowe / grzyby mun / kolendra / chili / imbirWINO: Knebel Riesling Gutswein
Dorada / ryż / szpinak / boczniak / czosnek / chili / mini marchew / Yuzu
WINO: Weil Kiedricher Riesling Trocken
Długo pieczony boczek / teriaki / wakame / bok hoy / sos orientalny
WINO: Messmer made in Pfalz Spatburgunder
Mango / sticky rice
WINO: Geil Gelber Muskateller Feinherb
Cena 279 pln / os.
Kontakt:
restauracja@thetimepoznan.pl
606431689