EN
Newsletter
Nasze obiekty
19:00
Degustacja win Colli della Murgia
20 Sierpnia w restauracji Kuchnia i Wino będziemy gościć Saverio Pepe, Head Sommeliera z Apulijskiej winnicy Colli della Murgia. To jedna z pierwszych winnic w Apulii z certyfikatem organicznym. Filozofia bioróżnorodności oraz ograniczania do minimum użycia siarczynów towarzyszyła winnicy od samego początku. Podobnie jak zamiłowanie do autochtonicznych, niemalże zapomnianych odmian winorośli, które zaowocowało w 1998 roku nasadzeniami odmiany Minutolo. Podczas wieczoru będziemy mieli okazję degustować wino również z tej odmiany. Zapraszamy serdecznie na komentowaną degustację win z Apulii. Do każdego wina podamy dopasowany do stylu wina finger food. 
 
1. Fondovico Spumante / Greco, Malvasia, Bianco d’Allesano, Moscato / Białe, musujące, półwytrawne
2. Galetto Spumante / Aglianico / Różowe, musujące, półwytrawne
3. Tufjano Bianco  / Fiano Minutolo / Białe, wytrawne
4. Erbaceo Bianco / Fiano Minutolo, Greco / Białe, wytrawne
5. Selvato / Primitivo, Aglianico / Czerwone, wytrawne
6. Mazzaro / Aglianico, Cabernet Sauvignon / Czerwone, wytrawne
7. Symbol / Primitivo / Czerwone, wytrawne      

cena 129 pln/ os.
rezerwacje: kuchniaiwino@mlynska12.pl
606 431 689


Rezerwuj