
2024-04-06
pokaż wszystkie terminy
19:00 / Restauracja The Time
Jedyne w Poznaniu Show Kulinarne.
To będzie wieczór wielowymiarowy pod wieloma względami!
Kulinarny majstersztyk w francuskim stylu z gwiazdkami MICHELIN w tle w połączeniu z powietrznym pokazem tanecznym i muzyką na żywo!
Chef Kuchni Młyńska12 Dawid Łagowski zaprasza Państwa na show kulinarne ze swoim przyjacielem i zarazem jednym z najbardziej utalentowanych polskich kucharzy młodego pokolenia Arkadiuszem Wilamowskim *
W programie wieczoru:
AERIAL PERFORMANCE / MUZYKA NA ŻYWO / FRANCUSKA KOLACJA / 6 DANIOWE MENU + WINO / AFTER PARTY ZABAWA Z DJ’EM W KOKTAJL BARZE
PARTNEREM GŁÓWNYM WYDARZENIA JEST BIDFOOD FARUTEX 💚
Menu wieczoru:
Amuse bouche
Wędzony pstrąg / blin / śmietana
Wieprzowina / jajko / kapary
Raki / ciasto kruche / majonez smakowy
Przystawka
Sałata / seler / kawior / burak / sos beurre blanc
Ziemniak / wędzony boczek / trufla czarna / gzik / olej wędzone warzywa
Danie główne
Sandacz / szparagi / czarna soczewica / młode cebulki / sos meuniere
Polędwica rossini / marchewka / grzanka / foie grace / sos perigeaux
Pre deser
Mini pączki
Deser
Beza / śliwka / czekolada
Cena 299 pln / os.
Kontakt: restauracja@thetimepoznan.pl, 606431689
_______________
* Arkadiusz Wilamowski szkolił się w najlepszych szkołach gastronomicznych we Francji, między innymi w uznanej szkole szkoły kulinarnej - CFA Européen Louis Prioux cenionej w Bar-le-Duc, którą ukończył z najwyższym wynikiem na uczelni w historii szkoły. Doskonale wie, w jaki sposób powinno funkcjonować miejsce wyjątkowej klasy, gdyż doświadczenie zdobywał pod okiem największych mistrzów gastronomii. Pracował m.in.: w londyńskich restauracjach Alain Ducasse by Dorchester*** Michelin, Claude Bosi, Hibiskus** Michelin, Pierre Gagnaire Sketch** Michelin oraz we Francji, Le Petit Nice Passedat*** Michelin, Gerald Passedat, pięciogwiazdkowym Hotelu Sofitel La Citadelle w Metz * Michelin Christopher Dufosse oraz Jean Clude Lamaze Maitre de cuisine* Michelin. Gotował też z Oliviere Valadem w restauracji „La Gouesniere” oraz warszawskiej Restauracji Tamka 43 piastując stanowisko szefa.
Dyplomy: CFA Louis Prioux – Brevet Professionnel cuisine – Profesjonalna Szkoła dyplom Brovet Professionnel CFA Louis Prioux (gastronomy hight school) – Certificat d’aptitude professionnelle CAP – Świadectwo Kwalifikacji w zawodzie kucharz.
Brak miejsc
Kulinarny majstersztyk w francuskim stylu z gwiazdkami MICHELIN w tle w połączeniu z powietrznym pokazem tanecznym i muzyką na żywo!
Chef Kuchni Młyńska12 Dawid Łagowski zaprasza Państwa na show kulinarne ze swoim przyjacielem i zarazem jednym z najbardziej utalentowanych polskich kucharzy młodego pokolenia Arkadiuszem Wilamowskim *
W programie wieczoru:
AERIAL PERFORMANCE / MUZYKA NA ŻYWO / FRANCUSKA KOLACJA / 6 DANIOWE MENU + WINO / AFTER PARTY ZABAWA Z DJ’EM W KOKTAJL BARZE
PARTNEREM GŁÓWNYM WYDARZENIA JEST BIDFOOD FARUTEX 💚
Menu wieczoru:
Amuse bouche
Wędzony pstrąg / blin / śmietana
Wieprzowina / jajko / kapary
Raki / ciasto kruche / majonez smakowy
Przystawka
Sałata / seler / kawior / burak / sos beurre blanc
Ziemniak / wędzony boczek / trufla czarna / gzik / olej wędzone warzywa
Danie główne
Sandacz / szparagi / czarna soczewica / młode cebulki / sos meuniere
Polędwica rossini / marchewka / grzanka / foie grace / sos perigeaux
Pre deser
Mini pączki
Deser
Beza / śliwka / czekolada
Cena 299 pln / os.
Kontakt: restauracja@thetimepoznan.pl, 606431689
_______________
* Arkadiusz Wilamowski szkolił się w najlepszych szkołach gastronomicznych we Francji, między innymi w uznanej szkole szkoły kulinarnej - CFA Européen Louis Prioux cenionej w Bar-le-Duc, którą ukończył z najwyższym wynikiem na uczelni w historii szkoły. Doskonale wie, w jaki sposób powinno funkcjonować miejsce wyjątkowej klasy, gdyż doświadczenie zdobywał pod okiem największych mistrzów gastronomii. Pracował m.in.: w londyńskich restauracjach Alain Ducasse by Dorchester*** Michelin, Claude Bosi, Hibiskus** Michelin, Pierre Gagnaire Sketch** Michelin oraz we Francji, Le Petit Nice Passedat*** Michelin, Gerald Passedat, pięciogwiazdkowym Hotelu Sofitel La Citadelle w Metz * Michelin Christopher Dufosse oraz Jean Clude Lamaze Maitre de cuisine* Michelin. Gotował też z Oliviere Valadem w restauracji „La Gouesniere” oraz warszawskiej Restauracji Tamka 43 piastując stanowisko szefa.
Dyplomy: CFA Louis Prioux – Brevet Professionnel cuisine – Profesjonalna Szkoła dyplom Brovet Professionnel CFA Louis Prioux (gastronomy hight school) – Certificat d’aptitude professionnelle CAP – Świadectwo Kwalifikacji w zawodzie kucharz.