EN
Newsletter
Nasze obiekty
19:00/ Kuchnia i Wino
Kolacja degustacyjna z Barbarą Koller z Winnicy Schloss Gobelsburg
Zapraszamy na spotkanie z jedną z najstarszych i najbardziej docenianych Austriackich winnic z regionu Kamptal. Wydarzenie poprowadzi Barbara Koller, export manager winnicy. Podczas kolacji Barbara wyjaśni dlaczego wina z Schloss Gobelsburg konsekwentnie trzymają najwyższą wsród win austriackich jakość, opowie o wyjątkowym regionalnym terroir oraz jak zmiana klimatu wpływa na Kamptal, z którego pochodzi. Na poparcie jej tez spróbujemy pięciu win, w tym między innymi dwóch win poziomu Erste Lage oraz musującego Gruner Vetlinera, ponadto pojawi się wino z późnego zbioru oraz Pinot Noir Reserve. Do wszystkich win zaserwowane zostaną dania z karty restauracji Kuchnia i Wino autorstwa Tomasza Olewskiego. Lista win oraz menu poniżej.   

AMOUSE BOUCHE
WINO: Schloss Gobelsburg Brut Reserve NV  
PRZYSTAWKA:
Małże św. Jakuba na cytrynowej emulsji z galaretką mango i kompresowanym selerem naciowym w soku z marakui
WINO : Schloss Gobelsburg Ried Geisberg Riesling otw Erste Lage 2019  
PIERWSZE DANIE:
Tatar z tuńczyka z marynowanym imbirem, kolendrą, chilli, sosem sojowo - ostrygowym, prażonym sezamem i grzybkami shimeji
WINO: Schloss Gobelsburg Ried Grub Gruner Vetliner otw Erste Lage 2019  
DRUGIE DANIE:
Krewetki z chorizo w sosie winno maślanym z pomidorem cherry, młodym szpinakiem i czosnkową bagietką Big Bonjour
WINO : Schloss Gobelsburg Pinot Noir Reserve 2018  
DESER:
Dekonstrukcja rogala marcińskiego
WINO: Schloss Gobelsburg Gruner Vetliner Auslese 2017

CENA : 200 zł / os - przedsprzedaż 
CENA REGULARNA OD 18.10. - 250 zł/os
LICZBA MIEJSC OGRANICZONA 



Rezerwuj