EN
Newsletter
Nasze obiekty
2021-06-24
19:00/ Kuchnia i Wino
Kolacje Czwartkowe. Owoce morza.
Kolacje czwartkowe to już nasza tradycja. Po sezonie szparagowym tym razem zapraszamy na owoce morza!
Menu skomponował Chef Tomasz Olewski, a za wine pairing odpowiada Sommelier Krystian Blejder.


Amouse Bouche : Ostryga w odsłonie Azjatyckiej
Wino: AA Badenhorst Secateurs Chenin Blanc/Swartland - RPA
Przystawka Ciepła : Saint Jacques/Galaretka z czarnej porzeczki/Żel jagodowy
Wino: Lawson’s Dry Hills Sauvignon Blanc/Marlborough - Nowa Zelandia
Zupa: Klasyczna zupa cebulowa na białym winie/ Omułki / Trybula
Wino: Robert Perroud Beaujolais Villages Blanc „Terres Blanc” / Beaujolais - Francja
Danie Główne: Stek z tuńczyka / kompresowany arbuz w soku cytrynowym / kokosowa pianka wasabi
Wino: Klein Constantia Sauvignon Blanc / Western Cape - RPA
Deser: Sorbet z limonki z kwiatem syczuańskim
Wino: Denis Mounier Vouvray Brut Methode Traditionelle


Do zobaczenia!
Kuchnia i Wino
24.06
19:00
Cena 175 pln/ os.
rezerwacje: kuchniaiwino@mlynska12.pl   




Rezerwuj