EN
Newsletter
Nasze obiekty
codziennie
Restauracja The Time
Smaki Sezonu Szefa Dawida Łagowskiego!
Zapraszamy do odkrywania wyjątkowych kompozycji smakowych przygotowanych przez naszego Szefa Kuchni Dawida Łagowskiego. Menu łączy w sobie klasykę kuchni europejskiej z nowoczesnym podejściem i starannie dobranymi, sezonowymi składnikami. Wśród propozycji znajdziesz m.in. delikatne foie gras z włoską truflą, karmelizowaną cebulą i musem jabłkowym, rozgrzewającą zupę dyniową z nutą curry i mlekiem kokosowym, czy też ravioli cytrynowe z chrupiącymi boczniakami i pieprzem młotkowanym. Dla miłośników mięsnych dań przygotowaliśmy klasyczny T-bone steak serwowany z frytkami francuskimi, grillowanymi warzywami i tymiankowym sosem demi-glace. Na zakończenie kulinarnej podróży proponujemy autorski miodownik z Pracowni Młyńska12 na kruchym cieście, z delikatnym kremem pâtissière. To menu to celebracja jesiennych sezonowych smaków!

Foie gras / trufla włoska / brioche / karmelizowana czerwona cebula / mus jabłkowy — 79 zł
Foie gras / Italian truffle / brioche / caramelized red onion / apple mousse
Rozgrzewająca zupa dyniowa / mleko kokosowe / curry — 39 zł
Warming pumpkin soup / coconut milk / curry
Ravioli cytrynowe / trufla włoska / chrupiące boczniaki / pieprz młotkowany — 69 zł
Lemon ravioli / Italian truffle / crispy oyster mushrooms / cracked pepper
T-bone stek 700 g / frytki francuskie / grillowane warzywa / sos demi-glace tymiankowy — 199 zł
T-bone steak 700 g / French fries / grilled vegetables / thyme demi-glace sauce
Miodownik z Pracowni Młyńska12 / kruche ciasto / krem pâtissière — 39 zł
Honey cake from patisserie Młyńska12 / shortcrust pastry / crème pâtissièr  

Rezerwuj stolik: restauracja@thetimepoznan.pl, 606431689