EN
Newsletter
Nasze obiekty
19:00 / The Time
WOODFORD RESERVE & DINNER NIGHT
Potrójne doświadczenie połączenia unikalnej, wyrafinowanej whiskey Woodford Baccarat - jedna z trzech butelek dostępnych w Polce i jedyna w Poznaniu! Z menu degustacyjnym restauracji The Time wyróżnionej przez recenzentów Michelin, autorstwa charyzmatycznego szefa kuchni Dawida Łagowskiego okraszone omówieniem gościa specjalnego Karola Onyszko.
CENA 249 PLN / Os. / w cenie  6 daniowe menu i  degustacja whiskey.
REZERWACJE: restauracja@thetimepoznan.pl, 606431689*
*ilość miejsc ograniczona

MENU WIECZORU 
Amuse bouche
Tuńczyk / sezam / ponzu / wakame / majonez smakowy
Tuna / seasam / ponzu / wakame / flavoured mayo
Przystawka I
Wędzony pstrąg z zielenicy / marynowane warzywa / kawior z jesiotra / regionalna śmietana
Smoked trout / marinated vegetables / caviar/ cream
Przystawka II
Smażone foie gras / brioche / czerwona cebula / figa
Reasted foie gras / brioche / red onion / fique
Danie I
Halibut / ogórek kompresowany / kawior cytrusowy / krokiet ziemniaczany/ anchois / beurre blanc
Halibut / compressed cucumber / citrus caviar / potato croquette / anchois / beurre blanc
Danie II
Comber z jelenia / smardze / burak / topinambur / sos z owoców leśnych
Deer / forest mushrooms / beetroot / sunflower roots / forest fruits sauce
Deser
Czekolada / trufla / śliwka / lody porzeczkowe / beza / crunch
Chocolate / truffle / plum / currant ice cream / meranque/ crunch  

Woodford Reserve Baccarat Edition 
Powstaje poprzez unikalne wykończenie najbardziej złożonego i zbalansowanego Kentucky Bourbon w wyselekcjonowanych beczkach po koniaku XO. W każdej beczce wykonanej z francuskiego dębu , pozyskanej przez naszego mistrza destylacji Chrisa Morrisa, dojrzewał koniak XO. Rezultatem jest to, co najlepsze w obu trunkach - równowaga wyrazistych nut amerykańskiego i francuskiego dębu, złożony charakter owoców, subtelna pikanteria i kremowo-słodkie wykończenie.

Karol Onyszko
Brand Ambasador Brown Forman. Kompetencje zawodowe zdobywał w najbardziej luksusowych 5*Hotelach w Polsce, między innymi przyczynił się do otwarcia legendarnego Long Baru mieszczącego się w Raffles Europejski Warsaw. Na Expo 2020 w Dubaju współpracował z najlepszymi szefami kuchni z całego świata takimi jak Daniel Boulud, Heinz Beck, Thomas Buhner, Paco Perez, Paolo Casagrande czy Gert De Mangeleer, gdzie mógł przygotowywać pairing podczas wydarzeń kulinarnych Chef’s Table. Dzięki miłości do piłki nożnej, współtworzył otwarcie Koktajl Baru na World Cup Qatar 2022 w jednym z najbardziej luksusowych hoteli w Katarze. Przy tworzeniu karty koktajlowej kieruję się klasyką podaną w nowoczesnym stylu. Dba nie tylko o wysoki standard serwisu lecz również o przyjazną atmosferą w pracy.  


Rezerwuj