EN
Newsletter
Nasze obiekty
Wstęp
wolny
2021-06-11
17:00 - 23:00
GRAND OPENING - WIELKIE OTWARCIE RESTAURACJI THE TIME
Czekaliśmy bardzo na ten moment.
Z wielkim entuzjazmem zapraszamy na ponowne otwarcie restauracji The Time.
Nasz powrót to przede wszystkim nowa karta menu, kierunek grill & wine w absolutnie nowoczesnym stylu.
Propozycja Executive Chefa Tomasza Olewskiego to kompilacja lekkości, dobrego smaku i sezonowości z elementami fine diningu z bardzo mocnymi akcentami mięsnymi.
Dania główne mięsne będą przygotowywane w piecu na węgiel drzewny! Zjecie u nas wybitny tomahawk, antrykot, t-bone stek, polędwicę czy orientalne żebro wieprzowe.
Do dań oczywiście zaproponujemy wine pairing, który przygotował Head Sommelier Krystian Blejder.
A na deser coś wyjątkowego, dekonstrukcja rogala świętomarcińskiego!
Nad Państwa komfortem będzie czuwał manager restauracji Kamil Bruź.
Nowe otwarcie to również nowe wnętrze. Elegancki, nowoczesny design to projekt Pracowni Autorskiej JESKE Design, Katarzyny Jeske - Jonkisz.
Wieczór uświetni muzyka na żywo.
Zapraszamy, będzie nam niezmiernie miło Państwa gościć.

𝑴𝑬𝑵𝑼
Amuse bouche:
Podpłomyk z autorską oliwą czosnkową z szynką dojrzewającą curatello oraz rukolą i solą morską
Przystawki:
Wędzony jesiotr antonius z blinem gryczanym kwaśną śmietaną i sianem z pora
„Jajko w lesie”, ziemia jadalna, majonez z pędów sosny, jadalny mech, szyby z borowika, rozmaryn
Autorskie carpaccio wołowe z pistacją i parmezanem podawane z rukolą chipsami z kaparów i oliwą z suszonych pomidorów
Ptyś faszerowany kozim serem i musem z suszonej moreli na puree z młodego buraka z octem balsamicznym
Foie gras na brioche maślanym z musem z gruszki w occie i z tymiankiem
Tatar wołowy z serca łopatki ze świeżym lubczykiem papryką wędzoną, żółtko sous vide, szalotka w oliwie tymiankowej i chips musztardowy
Śledź w śmietanie z jajkiem i kiszonym ogórkiem podawany z ziemniakami w oliwie porowej
Assiette z kalafiora
Zupy:
Krem szczawiowy z jajkiem poche oraz plasterkiem łososia gravlax
Krem z zielonego groszku/ krem z młodej marchwi
Dania główne mięsne przygotowane w piecu na węgiel drzewny:
Tomahawk wołowina abp pniewy 900 - 1100g
Antrykot z kością 480-530g
T-bone steak 450-600g
Polędwica wołowa 180-200g
Żebro wieprzowe orientalne 450/900g
Dodatki:
Palone młode ziemniaki w oliwie porowej
Puree ziemniaczane truflowe
Puree ziemniaczano porowe
Frytki z batata
Frytki stekowe
Warzywa:
Pieczona marchew z miodem i solą morską
Cukinia smażona z oliwą chili posypana orzechami nerkowca
Borowik stepowy w sosie ostrygowym z prażonym sezamem
Karmelizowane na maśle szparagi
Palony kalafior z palonym masłem i prażonymi migdałami
Gotowane nowalijki z oliwą cytrynową i solą morską
Brokuły zapiekane pod beszamelem z parmezanem
Sosy:
Sos bbq z pomarańczą i whisky
Autorski sos czosnkowy
Sos bearnaise
Demi glace wołowy z zielonym pieprzem
Dania główne rybne:
Pieczona dorada w soli morskiej ze skórką cytryny i pomarańczy
Krewetki 6/8 z pieca w oliwie czosnkowej z nacią pietruszki 1szt /3szt /5szt
Łosoś mowi stek 200g
Halibut stek 200g
Risotto:
Orzechowe risotto z palonym masłem i foie gras
Sałatki:
Autorska sałatka cezar z kurczakiem z pieca na węgiel
Sałatka grecka z skompresowanymi warzywami oraz sos z sera feta
Desery:
Lody z palonego masła z wiśniami w porto na maślanym ciastku
Dekonstrukcja rogala świętomarcińskiego





  Rezerwacje na wieczór otwarcia przyjmujemy mailowo: restauracja@thetimepoznan.pl    

Rezerwuj